Monday, December 3, 2012

1 Dec 2012

Alhamdulillah...

Usia ku dah bertambah lagi...dah masuk era Gold...5 series laa
Semakin banyak angka umur kita ni menanda kan semakin singkat masa kita di dunia ni...

Tak kisah lah...yang penting sihat luar dan dalam..

Dah terpahat dalam hati, tak mau fikir yang negatif..tak mau fikir cerita cerita lama yang menyakit kan..sentiasa memaaf kan orang lain,sentiasa bersangka baik dan jangan sombong dan riak dan selalu bersyukur pada Allah...
Hmm..kekadang terbabas jugak..yelah kan,kita ni manusia...yang sentiasa di goda syaitannnnirrajim..

Anak anak tanya..mak nak hadiah apa......nak henpon baru ker..nak kek ker...alahai...
tak nak semua tu..

Tapi kalau ko orang ada duit..tolong penuh kan buku bank mak tu..boleh tak?...heheheheh

Sebenar nya pada tarikh 1 December tu, kami membuat majlis bertunang anak ku yang ke 5,yang kami panggil adek..

Masih muda lagi..baru lepas belajar di UITM..baru berkerja ...tapi dah di pinang orang..

Majlis berlangsung sebelah malam,dalam hujan cats n dog...

Adik beradik ku yang di KL semua ya terkandas di lebuh raya...jem teruk sangat...

Keluar rumah jam 2.30 ptg, sampai sini jam 5 .30 ptg...

Yang paling aku dan PA risau..caterer yang kami tempah pun terkadas di jalan raya...
Dan lori mereka pun rosak...aduii..mencabar sungguh..nasib baik lah lori mereka masih boleh bergerak walau pun cuma dengan kelajuan  60kmj saja...

Pihak sebelah bertolak dari rumah mereka jam 6 petang..bersolat di masjid berdekatan...Alhamdulillah...pihak caterer pun tiba lima minit sebelum majlis...

Rupa rupa nya,jalan sesak di sebab kan Persidangan Umno dan ribuan manusia ke Stadium Bukit jalil menyaksi kan Piala Suzuki..Malaysia dengan Indonesia...

Hissh..kecoh betul!!













Hmmm..tak dapat nak masuk kan gambar lgi..dah penuh storage....apa daa blogspot ni...


9 comments:

  1. Ezza,
    Selamat mencapai 5 series. Alhamdulillah. Selamat bertunang kepada adek. Tahniah! Selamat semuanya, ye...bila majlis besarnya? Za, blog alang pun senasib. Itu sebab berhenti rihat!!

    ReplyDelete
  2. Tahniah kak Ezza...tak lama dapat menantu...

    ReplyDelete
  3. Selamat hari ulangtahun kelahiran Ezza. Semoga terus sihat dan gembira.

    Cantik anak gadis Ezza, patutlah cepat dipinang orang. :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah dan tahniah untuk Ezza dan anakandanya... Syukuuur..

    ReplyDelete
  5. Salam Sejahtera,

    Selamat menyambut 5 series..saya dah hampir 6 series..hik3x
    Tahniah bakal menerima menantu..Alhamdulilah

    ReplyDelete
  6. Tahniah untuk anak dan ibu. Hadiah yang bermakna sekali. Semoga jodoh dimakbulkan.

    ReplyDelete
  7. Ezza,
    mengapa ye posting ezza yang terkini, tak boleh baca di blog alang? Tak ada link, asyik2 buka cerita tentang mira bertunang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alang,sebenor nya posting tu belum siap lagi...nak masuk kan gambar ntah kat mana saya letak...nak save kan saya tertekan publish..hehehe so saya 'hang' kan dulu...sabar ya..

      Delete
    2. Oh...kisahnya. Kita ni kan follower tegar!

      Delete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails