Tuesday, July 10, 2012

Nilai 50

Masa menaip entry ni, I baru jer balik dari ambik anak bertuisyen,sementara tunggu dia habis, I ajak PA pergi pasar malam andalas..Almaklum laa bekalan harian dah pupus dalam esbok tu...

Maka bila sampai jer, I dan PA pun mencelah celah lah masuk ikut tepi peniaga tu...

Tumpang lalu bang bangla,,,sopan betul I hari ni...selalu main langgar jer..hehehe

Nampak ketam..amboi besar nya..lalu mata pun mencari bulan di langit...ishh tak nampak lak bulan mengambang...

Dik..ketam ni berapa sekilo...

RM24.00 kak..

I pun telan air liur....mak oii..mahal nya...maka angan ni tetiba pandai lak meletak balik ketam ni ke tempat asal nya...

Kenapa tak beli....tanya PA

Tak tergamak nak beli bang...mahal sangat laa

Beli ikan kembung je laa..nanti boleh masak sambal...kata PA...

Bang, kembung ni berapa sekilo?

RM 17.00 ...

Mata ku terbeliak mendengar nya...17 ringgit....ado omas ke dalam ikan ni????

kak,pelaling ni 7 ringgit jer...hek eleh..ikan kocik ni pun ko taruk rege mahal...mana ada isi ikan ni....

tetiba i nampak kepala ikan merah..hmmm merah cantik kaler dia..buat sop ni sedap ni..

bila di timbang, harga nya RM46.00..tak payah la dik...simpan balik kepala tu ya..

rasa nya i layak beli ayam je laa...

beli kerang sepinggan pun dah rm5.00...

Apo nilai nya note 50 sekarang ni....

tu lah bang, jangan cakap saya ni boros masa bebelanja tau....lain kali kena bagi lebih bila cukup bulan....

9 comments:

  1. Note 50 ada nilai nya kak. Bagi kat saya... tahulah saya nak buat apa :)

    ReplyDelete
  2. Aunty Ezza,
    Cuba bawak 50 tu ke kedai makanan kucing. Lagi pengsan! har har har *evil laughs*

    ReplyDelete
  3. Hee3, di mana Nilai 50? Rupanya nilai RM50!

    ReplyDelete
  4. dunia sekarang .....
    makin berduit , makin miskin rasanya

    ReplyDelete
  5. pasar malam lagi mahal dr pasar pagi kan

    ReplyDelete
  6. Ezza...

    kalau nak cari blog Ibu Singa, klik link Dr.Izat kat sidebar blog kakcik tu. :)

    ReplyDelete
  7. tuuuu kita dah ngomen dan tinggal jejak kat situ....


    ex dr singa
    :)

    ReplyDelete
  8. Memang betul. Tak tau camane nak berhemat dan berjimat lagi...

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails