Wednesday, April 4, 2012

Olie.....



Salam,

Sabtu lepas, olie dan Miyo di hantar ke pusat jagaan kucing sebab rumah ni nak buat kenduri cukur jambul cucu..




Petang ahad lalu, kedua nya di hantar pulang oleh abang Vets kami tu...naik seriau muka kedua kucing ni...masuk rumah dan terus sembunyi kan diri bawah almari..konpius lah tu...

Bila budak budak pegang olie..mereka menjerit..Mak..panas nya badan Olie ni...dia demam laa mak...

Pagi isnin aku tak tak larat bangun sebab kaki dan lutut yang sakit sangat...

Budak2 dok push hantar olie pergi klinik....naik mengamuk abah nya...tatkala aku nak ke klinik untuk rawatan, abah nya suruh bawak olie sekali...tapi olie  hilang entah kemana...Hairan bin ajaib!

Setelah aku berjumpa doktor, alhamdulillah kaki ku beransur baik..tapi kena makan ubat selama 3 bulan ,at least kata doktor yang berwajah bersih tu...

Kat rumah,kecoh lah ..sesi mencari olie...menangis lah kakak hiba...kesian lak aku nengok..

Bila Puteh balik...Kakak merayu kat Puteh...cari olie puteh...kesian dia tu...meleleh2 air mata kakak...

Puteh mengiau je laa....tapi bila malam..puteh pulang bersama olie!!!..

Keadaan nya lesu dan lemah...tak mau makan dan minum macam chico gak dulu...

maka keesokan hari nya, aku dan zira membawa loie ke klinik haiwan....

ini virus kata doktor...demam nya tinggi...dan kurang air..kalau tak di rawat boleh mati..kata nya..

maka di beri nya ubat cacing,bitamin dan entah apa apa ubat lagi...senang jer doktor tu menyuap kan pil dan bagi ubat melalui  alat injektion tu...pasang drip lagi tu...

Maka tengahri tu, aku menggigil2 mengeluar kan wang sebanyak RM85.00......ubat untuk kaki aku pun cuma rm26 jer....

Begitu lah cerita nya...


8 comments:

  1. Semoga Ezza sembuh sepenuhnya. Bagitu juga dengan Olie... sembuh cepat ya, biar berbaloi duit yang telah dilaburkan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak nya kedua dua nya dah beransur baik kak cik..saya ni pun dah laju jalan nya..hehehe

      Delete
  2. Speedy recovery buat Ezza dan Olie.

    ReplyDelete
  3. haha.. moral of the story, bela kucing ni lebih mahal daripada bela orang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Pak..nampak nya camtu la kak...
      kucing otai saya,Puteh very low maintanaince nya..demam dia tido..luka bergaduh cuma sapu kan minyak gamat!

      Delete
  4. Tmpt Akak tak der vet gomen ker??
    tapi utk binatang kesayangan ok lah tuh he he....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sini ada gomen nya vet tapi yang nak bawak tu tak der...akak tak tau drive ..terasa menyesal lak tak ambik lesen ni..

      Delete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails