Tuesday, March 13, 2012

Dah jumpa......

Salam..

Mula mula nak cakap..Miyo dah di jumpai...kat mana?..

Jenuh cari bawah longkang laa, bawah jembatan laa..bawah kereta orang laaa...semua nya main bawah jer sampai tengkuk rasa tegang...aleh aleh pagi semalam masa nak cari baju untuk ke Hospital Selayang  aku terdengar suara "miaw miaw miau...sayup sayup jer bunyik nya...

Aku yang terpinga pinga ni, dok diam mencari suara itu..kejut kan Hani..bangun bangun...tu suara sapa tu mengiaw tu....
Hani yang masih bermimpi tu terus cakap..suara puteh tu.....

Eh..Puteh kat dapor tu..cuba ko dengar betul betul....

Tetiba Mimi terus bangun dan pasang telinga....Hani..bukan suara Puteh laa..dan dia pun keluar mencari cari...

Setelah kena paksa bangun..maka Hani pun bangun....kan dia yang concern sangat selama 3 hari ni...

Cuba tengok atas bumbung..aku bagi arahan....

Aik...Yaya yang ponteng kelas gemilang pun tetiba bangun...amboi amboi..pasal kucing pun dia leh bangun sendiri ya....

Tetiba.....

Miyo Miyo atas bumbung...Miyo dah jumpa.....

Bagai nak bergoyang bumi bila anak anak pencinta kucing ni memandang atas...melompat lompat kesukaan bila nampak Miyo...

Dengan tiba tiba...berlari sorang anak masuk rumah dan membuka bilik apis...Hah..ambik tangga!..selalu nya kalau di suruh ambik tangga..banyak alasan..berat laa..susah laa..tapi kali ni boleh angkat sorang sorang jer....!

Tapi part nak manjat tangga tu aku dengar mereka berkira kira...

ko lah panjat...aku gemuk...

ko lah panjat..aku kecik lagi!..alasan Yaya..

Ko laaa..aku dah ambik tangga ni tadi sengsorang...

Dah laa tu..dah lain lak cerita nya..

Maka bila dah kecoh pepagi buta ni...maka bangun lah Super Hero kat rumah ni...

memekak jer pepagi...terus panjat dan seret Miyo turun kebawah...

Maka bertepuk tangan lah semua rakyat pencinta kucing kat rumah ni...

Terima kasih Abah........

Bila dah turun ..maka di beri makan lah kucing ni...3 hari hilang punya lah kebulur dia..

minum air tak henti henti...

Eh Miyo..apasal ko naik tak tau turun ha!...Bodoh betul lah ko ni...

Antara pertanyaan kepada Miyo sebelum aku dan Super Hero keluar rumah...

Kunci pintu ni....pesan aku pada si pencinta kucing ni..jangan lupa cuci kandang kucing ni...

........................................

2 comments:

  1. Terserlah kecintaan mereka kepada Miyo. Bertuah Miyo, kan? :)

    ReplyDelete
  2. Syukur dah jumpa.Kami masih tercari cari Boboi tersayang yang entah kemana.Hairan juga semua kucing jantan cepat saja pergi.Yang tinggal hanya pakmok dan kucing kucing betina.Misteri sunggoh.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails