Tuesday, November 16, 2010

Corat coret 6 November 2010




Salam semua
Keadaan kesihatan agak baik sikit....Penat semua sudah hilang tapi dalam seminggu ni perut tak berapa baik pulak...asyik gastrik dan badan penuh angin....ada masa nya aku tercirit cirit...entah laaa..selera makan semua hilang buat masa ni...tak tau lah apa bende yang aku mau....masaalah nya bila perut kosong tanpa di isi...cik gastrik yang datang...adoiiii.....

Alin telah pun berpindah ke rumah  yang di  sewa oleh  suami nya  sabtu  lepas..  Semua barang barang nya di angkut dengan van   amerika tua kami...mak oiiii..panas nya naik van ni....kena repair aircond ni bang..kalau tak..awak sorang je la yang naik...bebel ku pada PA...
Hmmm....macam ni lah kalau orang tak kenang jasa....dulu kemana mana van ni lah yang awak naik....tak komplen pun panas ke tidak...perli PA...

Aku tak berasa kehilangan sangat bila Alin    pindah sebab dia tak tinggal bersama kami sejak masuk U dan bila dah bekerja...tapi datuk dan nenek dia pulak yang rasa kesunyian...sedih pulak aku bila atuk nya menalipon kemana pergi nya alin seminggu tak jenguk rumah dia....aku cakap...dia ada kat klang sebab suami nya dah mula kerja dan dia nak menghabis kan masa yang ada bersama adik adik nya sebelum mula bekerja semula...nak pujuk yaya yang asik menangis masa perjalanan ke KKb hari tu...dia menangis sebab Alin dah kawin..fikir nya kakak nya tak kan pulang kerumah lagi...entah sapa lah yang meracun fikiran dia ni...hahahaha...

Kepada kawan kawan yang hadir pada hari tu saya ucap kan terima kasih kerana sudi mengenguk pondok kami....suka sangat melihat kawan kawan hadir walau pun tak  terlayan dek kami berdua...

Salwa datang dengan anak anak comel nya..membawa bersama pesanan Kak Elle..dia datang hari Jumaat sebab nak pi holy holy day.....



Paling awal datang..Ummi365..datang dengan bodyguard 2 orang....dia yang merasmi lan buffet...hahahhaha...pastu Nurazzah..

.bawak sekali pesanan dari Anie Yatt...terima kasih ..nanti giliran anie terima menantu...jangan lupa panggil kita tau.....

Kak Pah ...  Aulad Jannah bersama anak dara nya....gambar cilok ni kak pah..jangan saman ya....
Saya tercari2 kak Pah ....suruh adik saya cari..dia kata..ko suruh aku cari orang macam mana ni...semua pakai tudung la...naik seriau aky cari.......takut kak pah makan berdua jer,,,mujur jumpa..dapat gak jumpa kak Nora akak Alang.... and my dearest blogger friend from Melaka  Ms Hart ...tati...PA cakap dia tak perasan kan Zul...dia nampak tapi dalam kepala dia dok tertanya tanya ..kat mana aku jumpa orang ni...hahaha..tapi dia pandai kontrol macho....hehehe..bila nampak gambar ni baru dia ingat...dia cakap ..thousand apology ya....errrr tati..awat muka hang dah nak sama lebor ngan akak ...hihihi..larikkkkk




Tiba tiba nampak Pi Bani...macam selalu..sentiasa awal ..I likeee....walau penat sebab ada banyak function..sampai jugak ke klang ya..naik Pi nari dia.....love you.....

Jabishah pun ada.....datang dengan senyuman manis



 dari jauh hati dah cair...anak anak dia semua pakai baju made in Chennai....cute gitu....

Dari jauh aku nampak Sabariah Md Zain dengan Dr Naim...amboi..lovely couple tu....jeles tgk muka u sab...putih licin....

Lepas tu Zendy Zee ..sama gak..bawak bodyguaard yang hensem...single lagi tu....hehehe



tapai ni ikhsan dari kump marhaban buat ahli yang membuat majlis kawin yang pertama kali...apasal aku sendiri tak tau arrr....Terima kasih semua...
kueh tako tu aku order saja dengan kawan yang juga guru tadika kemas semua anak anak ku..sekeping cuma 30 sen saja...






liya n her broods....Yatt..tambah lah satu lagi kot!


smiling face of makcik bloggers aka facebook geng...
gambar ni semua di ciplak dari blog kak puteri kama...
kak, jangan sue saya ya......yang ladies semua tu mostly lawyers ..kalau kak puteri saman I, tolong cover lah sikit ya....
kek dari Zaighta....very sweet looking!..thaks zai...luv u more.... 


 yang ni Oueen of the day


Myra dengan Shila...apa lah yang suka sangat ni....

Wanshana pun ada...datang dengan family semua....apasal gambar takda ni haa.....



 kek yani ni di bawa oleh Kay pada malam berinai..rasa macam dapat hadiah yang berat ...hahahah

 bikik yang belum di hias lagi....stack of bantal tu beli kat Nilai3...hehehe










bunga pahar yang 2 ni sapa lah yang hadiah kan....chek dah lupa nooo......


 kek buah tu my kawan sekolah yang hadiah kan..kek buah kukus....dia bagi 2 bijik..sedap tau....tq yasmin...

 ni kueh dari mak kawan alin dan from my biras aka chef tukang masak!

 F1 girls...hahaha

 kaki sapa lah ni...hahaha..tengah buat bunga duit untuk budak2...



rupa nya nak pasang khemah ni kemain lah lama...dari tengahari sampai senja...bukak nya sekejap jer....

Saya tak sangka Ayoh wan datang bersama isteri dan anak perempuan nya...,,terpinga pinga jugak bila nampak kereta mini coopers merah menjalar kat depan sana...
sorry lah pak wan....lupa nak ambik gambar...
jangan serik datang lagi ya,,,,,

tak lupa kepada kak Nasirah dan pak mahathir..penat penat baru balik dari europe dah sampai ke sini...thanks for the coklat dan that thick packets....hihihi..
Chocolate from kak Teh....sedap wooo..saya makan  sorang sorang.......hahahahah

dan peserta terakhir sekali datang

jatuh kepada...Eja dan Lan....
kerusi meja semua dah bersusun tinggi ..baru nampak muka dia...tapi still dapat makan tau...thanks ya....

Ada yang tertinggal tak...nanti ku perah kan otak semula...kalau ada..akan ku update semula...

Selamat menyambut hari Raya Aidil Adha....

2 comments:

  1. Meriahnya bloggers punya gathering kat kenduri kahwin Alin tu. Apa nak buat rezeki saya tak de nak ke kenduri tu and meet the pengantin, ibu bapa pengantin dan kekawan bloggers. Thanks for sharing the pics.

    Selamat Hari Raya Aidil Adha untuk Ezza dan keluarga. Raya kali ni tambah sorang lagi ahli keluarga nampaknya. Best!

    ReplyDelete
  2. hahahaaa Kak!!! Tu lah masalahnya bila terlebih suka, kak!!! Segala 'kuih pau' kat pipi ni mengembang...macam terlebih 'ibu roti'!!!! hahaha Akak tak payah lari, kak....saya pun tak terlarat nak kejauuuu!!!;-)

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails