Monday, April 21, 2014

Pre Monopos?

Umur dah nak masuk 52 tahun..
Selama ni dia datang ok saja...cukup time..datang lah dia...
Selama bertahun tahun...bila datang...banyak..sampai berlapis lapis pakai pelapik Adibah Noor tu..heheheh
Dalam masa 2 hari..memang aku tak mau kemana mana...takut dia tersesat kat tempat lain...

Tapi sejak aku di perkenal kan dengan Shakele..ada product GLA..bila makan..dia datang tenang saja...tak banyak dan tak ada puting beliang sebelum dia datang..etc..sakit perut..senak..migrane dan panas badan..Alhamdulillah...

Tapi sejak balik dari berjalan jalan cari pasal tempoh hari..aku dah lupa kat mana aku letak GLA ni...so biark je laa...tak kisah pun, kata hati ini..

Mula aku cari alternatif lain..makan jus delima lah...sampai kan makan ni...






Tekun aku makan setiap malam..aku makan yang kapsul jer...bagai nak tersangkut kat anak tekak...yang serbuk memang aku tak larat nak bau dan telan..hihihi...

Sepatut nya masa time aku ke Vietnam hari tu...dia dah patut datang...tunggu punya tunggu namun tak mai mai pun..dalam luggage siap ada Sebungkus besar pad Adibah Noor tu...buat bekal..

Balik Malaysia..kesihatan ku merosot...kaki paha berdenyut2..nak angkat kaki pun susah dan rasa berat...ku telan saja Rofem dan pain killer lain bila aku ada jemputan kenduri atau nak ke kedai...
Satu hari..perut ku senak..sakit..puas ke tandas, tapi hanya angin jer yang keluar...habis 1/2 botol CNI balm ke sapu kat perut dan pinggang...

@ hari lepas aku tercirit cirit dan muntah..badan terasa banyak angin..aku pasrah dah..tak mau ke doktor atau makan ubat2 hospital..
Lalu aku minta PA beli kan aku air kelapa muda sebiji...PA balik dengan membawa 2 biji air kelapa Pandan muda...aku teguk sampai habis sebijik...PA cakap..ni haus ke atau nak buat ubat...aku balas..sadap you!!

Aneh nya..sakit perut terus hilang....napas pun jadik tenang...dan akhir nya kawan baik aku datang subuh tadi...punya lah banyak sampai basah cadar tilam dan tercicir cicir masa nak ke toilet...

Hmmm..masa orang tengah azan subuh..makcik ni tengah mop rumah sampai dua round....

Agak2 nya ini sindrom pra monopos ker...entah lah..aku tak tau...

Nampak nya aku nak order balik GLA Shakele tu...mahal pun tak pa..rm74.00 untuk 2 bulan...



gambar dari google...ini bukan iklan ya....t

1 comment:

  1. produk shaklee memang elok kak ezza. ayah saya bila disahkan kanser darah, terus amalkan. alhamdulillah dengan izin Allah, sudah 14 tahun berlalu dan dia sihat ke sana sini dengan bas, keretapi dan kapal terbang seorang diri.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails