Thursday, April 3, 2014

GOOD BYE YESTERDAY.....

Kak saya nak pergi Harrods...kata Nora dan Man..ok saja...tapi terkedu gak tekak ni dengar nama Harrods...kami naik teksi saja ke sana...malas nak pikir2 panjang lagi..naik bas turun bas belum tentu sampai nya....Cuaca,,,Hmmm hujan saja..kejap elok..kejap hujan..memang masa kami sampai London..banjir sana sini di luar kota London....Sebelum ke Harrods,aku jengah kedai sebelah nya..GAPS....aku tengok ada sale baju baju kanak kanak dan baby...main kaut je mana yang berkenan..macam orang kayo jer aku ni kalau pasal cucu...hehe...Bila dah habis bayar..mula lah kami melangkah masuk Harrods..gedung yang di miliki oleh keluarga AL Fayed..PA tak mau ikut aku masuk..dia lebih rela menunggu di luar sambil hisap rokok di luar yang sejuk kotang tu..aku tau..dia memang tak suka bab belek belek letak balik..hahaha..sambil berpesan...awak beli la satu...beli untuk awak saja tau....

Berpusing aku menelek...pegang letak koleksi bag tangan berjenama ni...sampai kan sales person tu menegur...Maam...are you alright Maam...
Im Okay..just a bit confius..yelah tu ..konfius tang harga..
lama lama aku pun beli lah satu henbeg kaler purple..brand Longchamp...tak pernah pulak aku dengar brand ni..hahaha
Bila kira dharap congak...harga henbeg yang aku beli ada RM600+..Fuiyoo..kalau kat Msia ni..mati hidup balik aku tak kan beli beg semahal ini...hahaha
Selesai pembayaran..aku terus jalan keluar mencari suami yang dah jadi ikan dalam freezer kat luar tu...kenapa lama sangat...laa bang...banyak pilihan...kena round dulu...Mana Nora dan Man..entah..diaorang berduit bang...bukan taraf kita pun..mesti lah lama belek belek dan beli....

Bila semua dah berjumpa semula..kami ambil teksi untuk menghantar barang belian lepas tu turun semula kerana aku ada janji temu dengan sahabat di alam maya...Kak Teh@Zaharah Othman..
Kami bertemu di alam maya..jumpa di KL banyak kali dan malam ni kami akan bertemu lagi Di Tuk Dins Cafe..di Paddington...




Kak Teh@Zaharah Othman..wakil RTM di London juga seorang columist di NST press...Dulu seorang journalist di NST..sekarang tinggal di London lebih 30 tahun...



mat saleh ni sambut birthday kat sini..

Tokey kedai..Tuk Din..asal kedah..





perut dah kenyang..nak balik dah..




Malam nya..kami tidur dengan nyenyak sekali kerana selepas dua minggu baru dapat makan nasi lauk melayu!!!

Esok hari nya..11 Feb 2014...Flight kami pukul 8.30 malam...kami checkoutawal dari apartment kerana ada satu tempat lagi yang masih belum pergi...tak sah kalau ke London kalau tak ke sini...hahaha..
Kami menyewa kereta bersama pemandu nya sekali dengan kos 250 pound.. Dia merupa kan kenalan kak Teh untuk membawa kami ke BICESTER (bister) Village...




Jauh jugak nak ke sana...tapi jalan raya lancar saja..cuaca muram dan kadang berangin...
Bicester Village ni ala ala JPO kat senai tu...Shopping lagi laa....aku...saya tak nak  beli2 lagi..aku cakap kat PA....








teringin nak beli..tapi mahal sangat dan berat...pandang je laa


Namun naluri perempuan ku meronta ronta bila nampak kedai beg corak ala ala english......ada lah borong2 sikit..hahaha



Bila tiba masa nya..kami pun berlepas ke Heathrow Airport untuk checkin ....Baju jaket yang aku pakai selama 2 minggu ini..aku serah kan pada abang Khir(pemandu kami untuk beri pada sesiapa yang mau..tak kuasa aku nak bawak balik..berat sangat..

Kami mengalas perut di kedai orang Lunan sebelum masuk untuk boarding..


Selamat Tinggal London..selamat Tinggal Europe..Kenangan 2 minggu di bumi asing sangat terkesan dalam jiwa ku ini...
InsyaAllah murah rezeki dan panjang umur..aku datang lagi bersama anak anak pula..dengan syarat kena korang  bayar tiket sendiri laa ya.....

5 comments:

  1. Salam Ezza, Alang enjoy baca adventure Ezza. Apalagi dengan gambar-gambar yang menarik.Puas berjalan ye. Jeles alang.......hihi...Terima kasih atas perkongsian. Lepas ni ke mana? Once bitten by the 'travel bug' hmmmm langkah panjanglah! Dah ada plan kan, kan, kan.......

    ReplyDelete
  2. Alang...isnin ni saya ke vietnam pulak..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ke Hanoi or HCMC? Selamat berbelanja sakan. Shop till you drop!!!

      Delete
  3. Salam kak ezza...

    wahhhhh dapat jumpa kak teh....best best

    ReplyDelete
  4. kalau ke London tak date ngan kak teh..maka macam tak sah jer ke sana..hahahha

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails