Thursday, June 21, 2012

Tenang kan jiwa....

Salam

Hati ku terusik lagi..

Kesabaran ku di uji lagi..bila mendengar luahan anak ku terhadap sesaorang...

Sesaorang yang aku kenal sangat ....

Tapi tak da sapa yang tahu kerana aku tak suka mengadu,pendam kan saja dan cuba memaaf kan...

Tapi ada masa nya aku memberontak....tapi dalam bilik air jer laa..bukak shower dan di situ lah aku akan menangis..

Bila kepala tengah serabut...mula lah ubat gigi ku sangka kan pencuci muka...

Shampoo jadik sabun badan...

Dan bila malam...aku dengar ni....





Sejuk dan tenang jiwa ku....

Kepada yang membuat hati ku terluka...ada pesanan dari aku ..macam lah dia baca blog aku ni


Kata-kata yang lembut dapat melembutkan hati yang lebih keras dari batu. Tetapi kata-kata yang kasar akan mengasarkan hati yang selembut sutera.

Tegurlah dengan tutur kata yang lembut,walau tidak banyak,sedikit pasti berbekas dalam hati. Jangan tegur dengan mengherdik,walau tidak nampak pasti ada dendam terselit. Tarik rambut dalam tepung,tepung tidak berselerak... rambut tidak putus.

4 comments:

  1. Mengapa ni, Zah, Alang pula melalut.... pencuci muka ingat ubat gigi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alang..macam tu lah kalau saya ada masaalah...
      dont worry ,saya tak ada masaalah dengan PA atau anak anak cuma mereka yang di sekeliling saya jer..lama lama hati saya sejuk laa

      Delete
  2. Memang Allah adalah sebaik2 tempat untuk kita mengadu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakcik
      mengadu kat orang akan jadi fitnah..so mengadu kat Dia paling baik..

      Delete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails