Monday, June 11, 2012

RM10.00 saja....

Sabtu lepas, kami suami isteri ke kolej komuniti klang...http://kkklang1malaysia.blogspot.com/

bukan nak enrol kan anak, tapi kami berkursus/belajar basic microsoft excell.

Selama ni tengok jer anak anak buat kerja kat excell ni, mintak ajar diaorang cakap tak payah la mak..kita orang boleh buat kan...bukan nya mak nak kerja pun...kejam betul budak2 ni...


Tapi bila terbaca website Kolej Komuniti yang mereka sentiasa ada kan kursus kursus pendek sebegini..maka I pun mendaftar sama..bukan saja belajar Excell ni malah kursus menjahit, buat kek dan fotografi pun ada...

Bila dapat sms dari mereka mengata kan kursus tersebut akan di ada kan pada hujung minggu, maka I pun ajak lah PA pergi membayar yuran nya..cuma RM10.00 saja...dari jam 8 pagi hingga 5 petang...PA pun turut ikut serta...

Kebanyakan peserta semua nya warga warga emas macam kami ni laa... Ada juga yang tak tau macam mana nak on kan pc....Tenaga pengajar nya Cikgu Zaliah begitu sabar mengajar kami ni yang agak lembab tapi kemain cerewet dan banyak songeh macam I laaa..hahhaaaa..berkali kali dia ulang ajar...

Cikgu Zailah Solomon yang sabar...


Ada 6 amali yang di sedia kan...dari membuat surat ,carta,kira kira hingga membuat slip gaji...

Makcik ni tengah blur...Bang. ni macam mana ni....

Mula mula dia ajar buat line...


Kami semua berpuas hati dengan kursus ni...Minggu depan ada kursus Powerpoint pulak...

Mana nak dapat belajar murah macam ni...bilik pun ber aircond...


Cikgu mengajar kat depan, PA dok  update blog dia...

PA ni asyik hilang jer dari meja dia..sekejap dia mengajar orang sebelah yang asyik  tak faham jer,sekejap  hilang   ke toilet...melepas kan gian la tuuu

Program Latihan 1 Malaysia....


Dapat sijil peyertaan ....kena frame ni...

8 comments:

  1. Aunty Ezza,
    Kalau Prof Dr Angelina yang mengajar, boleh peluk2 dia sekali. Nak tak? Belajar kat rumah je. purrr....meow!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angelina

      Tak nak la belajar ngan kucing ni..nanti kita tido jer...

      Delete
  2. wow, i'm impressed za. usaha sungguh you berdua pi follow kursus-kursus yang memang bagus dan menguntungkan macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Puteri..
      Sekarang ni banyak masa la kak..dari tak buat apa baik belajar kan..sambil2 belajar ilmu akhirat ,hal dunia pun jangan kita ketepi kan..betul tak?

      Delete
  3. Replies
    1. Kakcik..
      Ada kelas fotografi kakcik..jom lah kita belajar sekali ya...

      Delete
  4. Kak Ezza...menuntut ilmu ni hingga hujung nyawa. Peluang yang ada diguna sebaiknya.

    ReplyDelete
  5. Baguslah Ezza ni, rajin pergi kursus.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails