Sunday, February 19, 2012

Terima kasih...

Kay,Yasmin,Sabariah, Puteri Kamaliah,Cats in Sydney datang rumah I sabtu lepas...

I ajak lunch sama sama sambil bersembang sembang pasal kucing kucing..pasal next Makcik Blogger meet...cerita pasal cuti cuti....

I masak lauk kampung jer....tu jer yang I tau...asam pedas ikan Parang(sebenar nya nak cari ikan Pari,tak der pulak kat pasar hari tu)..cencaru bakar cicah sambal kicap, masak lemak daun turi dengan labu kuning..sambal tumis petai ikan bilis ..sambal belacan dan ulam buah putat..Ada beli kerang nak buat Kerang bercili daun selasih..tapi banyak bende tak da..lalu kensel jer laa...

Tapi kan..
Teramat kesal laa..
sebab lupa nak ambik gambar....langsung tak teringat!
semua nya leka berborak..bergelak ketawa....

Bila semua dah balik...baru teringat...

Tapi kenangan paling indah tetap tersemat dalam kalbu...

Thanks all...lenkali kalau PA takdak, boleh kita beronggeng lagi ya...

Oh ya..kali ni PA dapat ikan ni saja..Alhamdulillah boleh buat lauk..

Ini nama nya Ikan Gelama Pisang...

5 comments:

  1. kak ezza..
    meriahnyer lauk menyambut tetamu...
    tp
    meriah lg borak2, ketawa2 dgn teman kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali datang apa salah nya..lagi pun lauk kampung saja...Rahmah bila nak datang sini?

      Delete
  2. Thanks Kak Ezza for having us. Masih terasa lagi kesedapan masak asam pedas akak. Yg dibekalkan tu sampai dihirup oleh Nissa...he he

    ReplyDelete
  3. thanks zah kerana berbesar hati jemput saya. lauk sedap.. my fav masakan sambal tumis petai & ikan bilis. insyaallah panjang umur kita jumpa lagi soon..

    ReplyDelete
  4. Aunty Ezza,
    Mama kitapun nyesal tak ambik gambar Mior dan anak-anak buahnya tu. Selalunya selamba je jadi pawpawrazzi kan. Apapun....burp.....kenyang alhamdulillah. purrr....meow!

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails