Monday, February 13, 2012

Adek manis.....

Puas mendail no yang kay beri kan..balik balik omputih yang menjawap..

The number that you dial is not in service...


Eh,,betul ke nombor ni...aku belek balik mesej yang kay sms hari tu..

betul laaa...tapi apasal tak dapat ni....

berkali kali aku mendail..memang sah lah tak ado...

ku tenung tenung hp aku yang cikai ni...sapa lah lagi aku nak contact ni...

Baru aku teringat..Yatt..adik kay!..dia pernah ke rumah dia dulu...

Yatt..ada no Dia tak..kay ada bagi satu no tapi tak dapat dapat pun...Call Kay tapi hp dia off kot..

ada kak..nanti saya hantar business card kat akak ya...

sekejap jer dah dapat sms dari  Yatt...

ini no yang aku dail tadi....
eh,,ada no satu lagi laa...

Dengan penuh konfiden, aku pun mendail no yang lagi satu ni...

ada deringan...dan ada suara wanita menjawap di hujung talian...

Assalamualaikummmm....mode ngada ngada  aku...gitu...


Alaikumsallam...dalam hati awat lain macam jer suara Dia ni...
Sapa tu...kata wanita di huijung sana....

Ni kak ezza laa...


Hah....kak Ezza...sapa ya...kata nya...

La...kak Ezza Facebook laaa...


Ohhh..saya tak ada facebook laaa...tak tau pun pasal komputer ni...

Aik...ini Lyana ke...ni kak Ezza klang laaa...\


bukan ..saya bukan Lyana...

Ohhh..minta maaf laaa...saya ingat kan kawan saya Lyana Mauseth...

Lyana tu ANAK saya....Saya ni Mama Dia...

Laaa...berderai lah ketawa kami...

Saya ni dah dail no Lyana..tapi rasa nya no hp dia ni dah tak pakai lagi kot..

Eh..dia ada pakai hp laaa..

Kak..boleh bagi no Lyana tak..
.
mintak maaf laa..saya tak hapal no dia...tak reti saya ..

Nombor rumah ada tak...
\
ada..tapi saya tak ingat no dia gak sebab semua dalam henpon ni...semua main tekan tekan jer...

Oh gitu..tak paa kak..nanti kalau akak call dia,cakap saya call ya..saya ada bagitau dia yang saya nak mai Kedah dan sekarang menginap di hotel kat Sg Petani ni....

Ok ..nanti saya bagitau dia..

Tak lama kemudian, ada nombor yang tak berdaftar kat hp aku masuk..

ni mesti cik adek manis aku ni...

Setelah menjawap salam ..dia tanya..

kak..macam mana sampai terpanggil no mama saya ni kak...geli hati saya bila dia call tadi..ada kawan kamu..Zah..facebook ntah apa tah....hahahaha...

No yang akak ada tu..016***** kay yang bagi..
pastu akak mintak kat Yatt..dia bagi no sama tapi ada no lain lagi..dia kata dua dua boleh pakai...
Macam tu lah cerita nya......

Manis macam  buah ceri Lyana Mauseth ni....

Yusuf Mauseth bergambar bersama my BIL ..kelihatan di cermin PA ...

Elyas..baby bongsu pasangan ini...

kat lobby jer kita bertemu


kat tangan aku tu..jeruk buah2an...adek manis yang bagi tu...

Emil dan Oddin...femes kat blog mama dia...


Minta maaf lah Lyana..kita jumpa kat lobby jer..tak dapat nak makan minum dan borak lama lama...masa sangat terhad..apa lagi bawak orang tua ni...banyak kerenah nya...

Teringat masa Naz ada dulu..first time kita jumpa kat awan biru tu..makan makan sambil berpusing pusing di menara...riuh rendah dengar suara kita dan anak anak...

Kalau Naz baxa ni..sila tulis dalam diary ya...next meet...booking la menara KL  pulak ya...heheheh


PA cakap..lain kali mai Sg Petani..dia nak naik bot Pak Yusuf sambil pancing ikan lak....

See you when I see you ...

1 comment:

  1. Amboi! Ni lah yang kucing jadi merajuk ni....udahlah meronda-ronda tak ajak kita, jumpa Aunty Lyana pulak tu. Jealous!!!!! purrr....meow!

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails