Wednesday, May 15, 2013

4H 3M di Indon...ok la tu....





Bertolak dari rumah jam 5 pagi...sampai KLIA terus solat subuh sambil tunggu adik ipar dan anak dara nya sampai..Aku pun pergi dengan anak  no 4..Zira...
Flight pukul 8 pagi...perjalanan 1jam 45 minit lebih kurang...

Tujuan ke sana ada lah untuk jenjalan jer..memandang kan banyak sangat cerita dari sedara mara dan kengkawan yang pernah pergi berkali2 kesana..berdetik gak jiwa raga ni nak kesana...

Kami naik pesawat Garuda Airlines..ok sangat dan pagi tu penumpang nya tak ramai..so lepas je kapal terbang naik ke udara maka kami masing masing bertukar seat...satu row untuk kami sengsorang jer...boleh baring baring..hahahhaaha....

Kami mendarat di Soekarno Hatta airport dan terus ke Bandung...bermalam dua hari di sana dan semalam di Jakarta..Tapi di Jakarta,kami tak sempat nak ronda ronda sebab Zira dan Nora keracunan makanan...sempat jenguk mangga dua saja sebab nak withdrawal duit...


Nampak Bangla dan Nepal nak balik kampung lepas mengundi ari tu...hehehe

Datin Rohaizah dan Datin Nora menunggu Garuda ...

Tu dia Garuda kami tengah angkut barang masuk perut!


Macam macam ragam orang mintak sedekah kat Bandung ni....

Makan tengahari di hari pertama..Restoren Sederhana Nasi Padang..

Alamak!..dah habis!!!!

Sambal ijau ni dua kali aku mintak..sedap!!



Ni cowok cowok ganteng..ada sorang tu rambut dia macam baru terjun dari langit...keatas terpacak!

kami di layan bagai kan mak mak datin oleh jurujual di D fashion di Pasar baru Bandung...siap bagi makan tengahari masakan Sunda..

cantik tak...

pening gak melihat barang2 yang dah di beli...

di sebab kan asyik makan tahu semedang dengan cili api, so Zira dan adik ipar mengalami cirit birit dan muntah2 semasa di Jakarta..Yang sedang di tolak tu Zira ..dia dah lembik..hehehe

dinner dalam flight..Hmm tak sedap!

Zira.....yang keletihan...

layan citer hindustan dalam kapalterbang...sapa pompuan ni ya..cantek!

Bende alah di di beli di  Mangga-dua..sebelah hotel kami di Jakarta...

perfumes ni saya beli di airport jakarta...kena bayar dengan usd pulak tu...
Ada banyak lagi gambar tapi dalam Tablet Zira, tak reti nak transfer...

Rasa nya nak pergi lagi dengan PA saja..kali ni nak ke Bandung saja,bukan untuk shopping tapi nak explore kota yang pernah di jajah oleh Belanda ...Insyaallah









6 comments:

  1. Bestkan kak ezza jenjalan makan angin dan makan...
    Saya pergi bandung 2 tahun lepas..
    Tahun ni nak ke jakarta sahaja..

    ReplyDelete
  2. Wah! Banyak memborong, Zah...eloklah Datin Rohaizah pergi
    ber 'explorace' bersama Dato PA dan bawa balik ole ole Bandung!

    ReplyDelete
  3. patutlah lama menyepi..
    kak ezza merayap lagi, shopping banyak tu..

    ReplyDelete
  4. Salam Kak Ezza...

    Aina kalau jalan2 sedikit perihatin kalau bab makan ni risau takut sakit perut macam Zira kena tu.

    ReplyDelete
  5. Salam. Saya ke Jakarta 2011 naik Air Asia & berkenderaan ke Bandung. Suasana sekitar dlm perjalanan nampak nyaman. Tpt shopping tu je padat sikit ya.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails