Tuesday, December 30, 2014

Langkawi 2014

Sebenar artikel ni dah lama buat..macamana lah pulak boleh lupa nak publish..heheh



Last pergi tahun 2007...masa tu aku dengan keluarga asal ku dan semua adek beradek dan anak anak sedara..time tu semua nya masih sekolah dan belajar lagi....

Kali ni pergi dengan membawa 2 orang anak yang masih lagi sekolah..bawak mak mertua dan keluarga adik ipar ku..Norazam dan Maimon serta 3 anak2 nya..

Kami mula kan perjalan pada khamis 25 Sept jam 2 petang. Mimi masih bersekolah lagi dan PA kerja separuh hari. Yaya yang bersekolah petang di suruh cuti 2 hari. Guru kelas telah di beritahu.

Kami bermalam di Sg Petani Kedah. Adik ipar ku telah menyewa sebuah homestay untuk bermalam dan makan malam telah di sedia kan oleh kakak ipar nya...Sedap betul makan malam tu..

Esok hari nya..jam 8 pagi kami telah bergerak..singgah RNR Gurun untuk sarapan pagi dan kami menerus kan perjalan ke Kuala Kedah. Tiba di Jeti Kuala Kedah PA menurun kan ibu nya juga luggage kami dan dia mencari parking berbayar untuk menyimpan kereta. Aku ke kaunter tiket dan membeli 10 keping tiket dan tak lama kemudian kami dah berada dalam feri....Orang tidak ramai..dan feri tak sesak pun....mudah jer perjalanan...hujan mengiringi kami sepanjang perjalanan kami...

DAY 1




jeti kuala kedah..naik feri jam 930 pagi tapi gerak jam 945...











dah sampai Jeti Langkawi...

rehat kejap menghilang kan penat...

Dapat panggilan dari kaunter van..

NAk ambik kunci Van yang dah di booking awal..

sedang menunggu van....jom ambik gambar.

selesa jugak van ni tapi aircond nya rosak..patah balik untuk tukar van lain...


sebelum masuk homestay..mari makan dulu......kenyang2 kan perut...hahaha

alahai Yaya..pandai ker...

lepas solat..kami ke Langkawi Cable car...



rehat kejap..

budak ni nampak jer kecik,,tapi suka sangat pegang bende alah ni..eii geli laaa


untuk warga negara..nak beli tiket kena tunjuk ic ya..harga dia lain...


hp mak dia kat tangan budak ni saja..hp dia ada tapi tak best kata nya..

kena beratur lama gak nak naik cable car ni


di sebab kami dalam golongan OKU gak laa..so dia bagi keutamaan tak yah beratur...

panjnag beratur ni...


makcik ni kalau dapat merayap..hidup dia..kalau kat rumah..sakit kaki jer laa

Terima kasih Bang....bawak kami ke sini

sepupu 

zakwan mimi dan yaya

lompat nak!



nenek dan maktam..@cik Maimon

Cik Zainab kita ..Jis..kat mana Langkawi nya...terkebil2 PA pandang mak dia...oh rupa nya Langkawi pada mata mak ialah shopping pinggan mangkuk!!

Mak Mertua ku ini senang di bawak berjalan..










kalau tanya aku,..memang penat tapi tanya mak...mak ok jer..hahha





Norazah ..adik PA...

tak lama lagi nak SPM ...





Van Jinbei yang kami sewa..

Cantik gambar ni ..kan..



air surut












ok mak..kita kat Langkawi ni..Hj Ismail Group shopping mall..amboii dulu aku pergi kecik je kedai dia..la ni kemain besar dah..siap ada hotel lagi kat atas tu...maju sungguh...kedai di ada wheel chair untuk kegunaan orang tua..



dia beli coklat untuk kengkawan dia je


DAY 2

Keluar dari homestay lambat...jalam jam sana sini di sebab ada IRON MAN...kat Langkawi..
kami ke KILIM GEO PARK...

Naik bot..okay!! Satu bot rm250.00..





mula mula berhenti kat Gua Kelawar...aku malas nak naik..mak dan maimon pun tak naik...











Itu dalam bot tu kami ler











masuk gua buaya....



























ketam ni la kami makan..




sedang mengorder makanan tengahari


















budak bot tu cakap ni bot Dr Mahatir...dia ada kat langkawi sebab nak merasmi kan Iron Man tu ker..datang naik bot aje ke


Makan Time




















































2 comments:

  1. En Suami janji dengan anak2 nak bawa ke Langkawi lagi tahun depan...mudah2an jadi...InsyaAllah...:)

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails