Friday, September 20, 2013

BUKIT LARUT,TAIPING PERAK

Pada mula nya aku dah booked apartment SilverPark Di Fraser Hill..booking dah di buat dalam bulan June lagi..Full payment pun dah buat melalui Agoda.com.
Tergerak hati nak call Apartment tu nak bertanya kan ada tak tempat BBQ disana..Langsung tak angkat walau pun berkalu2 di cuba...tergerak di hati nak call ground office nya...Alang kah terkejut bila mereka mengata kan semua booking telah di batal kan akibat masaalah mereka dengan TNB ker..so seluruh resort tu dah di seal hingga perintah mahkamah selesai. Aku tanya kenapa tak ada sorang pun yang inform saya..mereka cakap mereka dah inform pihak agoda...bila di taya pihak Agoda..mereka cakap mereka tak tau apa apa ..Kecewa dengan tindakan mereka yang berdolak dalik, maka aku minta batal kan booking dan minta full payment balik..
Cuba bayang kan,seandai nya aku tak buat call hari tu..seramai 29 anggota keluarga ku tersadai di tepi jalan apartment tu dalam kesejukan!!

Maka ..aku kena mencari satu tempat lain...Susah nak cari sebab kebanyakan resort lain dah penuh di sebab kan ada cuti Hari Malaysia.
 Dalam masa tercari2 tempat..aku teringat kan Bukit Larut...tengok di google..ada satu banglo terletak di puncak Bukit larut tu..ada 6 bilik tidur dan 4 bilik air..Living room nya besar dan selalu nya pihak banglo hanya menyewa kan bilik2 saja.Di sebab kan kami ramai..kena sewa satu banglo terus dengan kos RM840.00 semalam!
Ok..aku terus booked...dan aku sendiri tak tau apa yang ada kat atas sana...kita teroka sama sama..






Qaid kemain suka kat sini..asyik belari2..tapi menjelang magrib dia akan menangis meraung sekuat hati...pada hari kedua aku suruh abah aku buat air penawar...mana tau kot tertegur ker..Alhamdulillah..dia tidur dengan nyenyak malam tu..


Malam terakhir kami buat BBQ..tetapi barang2 semua kena book dulu..kos nya RM30.00 satu kepala(pekej paling murah sekali)...mahal tu..nak buat camner..banglo tak sedia kan dapor pun..



Ada 3 bilik lain di belakang ni..









Kalau ada sapa yang nak kesini..ada 2  banglo milik majlis daerah di sini yang boleh di sewa..Satu banglo punya 4 bilik dan pun dapaor yang boleh memasak..siap dapor gas,pinggan mangguk dan tempat BBQ...
Harga nya cuma 300 semalam. Ada satu banglo milik raja di hilir yang boleh di sewa..dua bilik kos nya 200.00 saja..Tambang jeep untuk naik dan turun ada lah 7 ringgit bagi dewasa dan 5 ringgit untuk kanak kanak. Jangan lupa bawak stokin dan baju sejuk..dan bekalan makanan yang banyak..kerana cuaca memang sejuk dan perut asyik lapar sajaa.....jangan lupa pakai kasut yang sesuai..untuk bersiar2 atau nak jelajah hutan...kerana kawasan berbukit ..DAN SATU LAGI...PACAT BANYAK ooooo

8 comments:

  1. Salam Zah,
    Posing sakan model-model di gambar ke dua!Cantik dan nyaman di Bukit Larut. Family outing begini, enjoy ye...

    ReplyDelete
  2. ada dengar.. keras jugak tempat tu...

    ya lah.. bukit.. memaanglah keras kann..
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selama kat sini..alhamdulillah tak da apa2 pun. Cuma qaid tu je btat hal.maybe tidur sdmja kot..wallahwaklam

      Delete
    2. Selama kat sini..alhamdulillah tak da apa2 pun. Cuma qaid tu je btat hal.maybe tidur sdmja kot..wallahwaklam

      Delete
    3. Selama kat sini..alhamdulillah tak da apa2 pun. Cuma qaid tu je btat hal.maybe tidur sdmja kot..wallahwaklam

      Delete
  3. Salam kak ezza
    Satu destinasi yg sesuai bawa keluarga..
    Terima kaseh berkongsi info..
    Sejuk macam cameron juga?

    ReplyDelete
  4. pengalaman bermlm di bukit larut 20 thn dulu lps habis stpm ....

    ReplyDelete
  5. saya naik bukit larut je kak,tak bermalam di banglo. alhamdulillah, cerita yg biasa kita dengar sbelum ni tak betullah la ya..macam2...

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails