Tak da modal nak tulis laa...
so tengok jer dan boleh buat modal masa Ramadan nanti....
Sambal tumis ikan bilis dengan belimbing buluh... |
Sambal yang semua rumah mesti buat sebulan sekali /atau seminggu sekali kot....sambal sardin... |
Masak Bening lobak putih.. |
Sambal Pari Kering....sori ler..gambar tak clear..tapi sambal ni buat PA makan banyak... |
Korma Ayam berkismis hitam... Enjoy ...kalau nak resepi..cakap jer... |
Petang ni ingat nak buat kubis masak lemak putih, sambal belacan, ayam goreng dan sambal tumis ikan bilis. Rnatah jadi, entah tidak. :)
ReplyDeletewuih... sambal bolimbing za. Toliur ni.
ReplyDeletesambal ikan sadin tu memang sambal wajib kek ghumah akak. sominggu sokali kono ado haha..
masak bening lobak putih???
ReplyDeletefes taim dengar
( ahahaha... gua bukan rajin masak pun..)
selalu orang makan lobak putih sebab nak bagi nyah itu batu karang
kakchik..saya suka kombinasi lauk kakchik...
ReplyDeletejangan tak buat pulak ya..
kak pah
ReplyDeletenasib baik ada kawan sedekah kan belimbing buluh ni kak..puas hati makan tadi..
sambal sardin memang sedap kalau di jodoh kan dengan masak lemak labu kunimg...menjilat jari kak!
Dr Singa
ReplyDeletemasal bening lobak putih ni selalu orang jawa yang buat..tak kira lah kalau nak buang batu karang ke apa ke..janji lawan dengan sambal belacan..mantap beb!
kak ezza...
ReplyDeletekita pun pestime dengar masak bening lobak putih...
kalau pegang lobak putih boleh pijar tangan... betul tak? macamana cara nak hilangkan pijar?
best nya
ReplyDeleterahmah..
ReplyDeletetak da pulak pijar tangan ..biasa jer macam lobak merah jer...
cuba lah..
Pb
senang jer nak buat...tak da rencah pun tak pa..janji ada daun kunyit ..